Behandelingen

Therapeutische voet reflex massage
Deze massage is bedoelt om uw specifieke klachten te verminderen. Omdat ieder persoon anders is en ook iedere klacht zich bij mensen anders uit, worden uw klachten in kaart gebracht en wordt er een behandelplan opgesteld. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend en afhankelijk van de aard van de klachten, en hoe het lichaam reageert op de massages. Meestal zal u een verbetering gaan merken binnen 3-5 behandelingen. Na iedere voetreflex massage zal er een evaluatie zijn en zal, indien dat nodig is, het behandelplan aangepast worden aan uw wensen en de reacties die u ervaart.

Chin-flex voetreflex massage
De Chinezen gebruiken deze massage om tot op hoge leeftijd vitaal en gezond te blijven. Deze massage zal de energie beter door het lichaam laten stromen en zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam harmoniseren. Met deze massage behandelen we niet alleen de reflex zones op de voeten, maar ook de meridianen en accupunctuurpunten van de onderbenen en knieën. Door deze combinatie wordt het lichaam volledig behandeld, waardoor de energiestroom wordt gestimuleerd. De intensieve massagetechnieken zorgen ervoor dat men zich na afloop fitter en vitaler voelt.

Babyreflexologie
Babyreflexologie is een vorm van voetreflexologie, speciaal voor baby’s, die zeer ontspannend werkt. Dit gebeurt door reflexpunten op de voetjes licht te masseren. Het helpt de baby te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid. Baby’s vinden het heerlijk om aangeraakt te worden op hun voeten. Het geven van een babyreflexbehandeling kun je overal doen, thuis of onderweg.
In kleine gezelschappen van max 4 personen kunnen cursussen babyreflexologie gegeven worden. Kijk hiervoor op de website  www.birthreflex.com

Fertiliteit en zwangerschapsreflexologie
Soms is zwanger worden niet vanzelfsprekend. Een periode van afwachten, teleurstelling, onzekerheid en onderzoeken zorgen voor veel spanning en stress. Helaas heeft dit een negatieve invloed op je hormonale huishouding. Fertiliteit reflexologie helpt om de omstandigheden rondom de zwangerschap te optimaliseren, door bv de productie en kwaliteit van de eicel te stimuleren, en stress en spanning te verminderen.

Ontspanning*
We leven in een snelle en hectische wereld, waarin we heel veel “moeten”. We “moeten” werken, voor ons gezin zorgen, voor familie zorgen, sporten, en de sociale druk is erg hoog. De kunst is om uit het moeten te komen en te zorgen dat we de hoognodige ontspanning krijgen. Door de ontspanning kunnen we weer opladen, komt onze geest tot rust en kunnen we de hectische wereld weer beter aan. Voetreflex Praktijk Chi-reflex heeft een aantal ontspannende massage, die je helemaal tot rust brengen. Je kunt kiezen uit een voetreflex massage, een rug massage, een combinatie van hoofd/nek/schouder/voeten massage, of een cobinatie van rugmassage en voetreflex. Helaas worden deze massages niet door de zorgverzekering vergoedt!

Combi massages*

Hoofd/nek/schouder/voet
Deze massage wordt uitgevoerd op uw hoofd, nek, schouders en onderbeen en voeten. De massage is een combinatie van Chinese accupunctuur en westerse massagetechnieken. We starten met de massage op het hoofd, waar een aantal belangrijke acupunctuur punten zich bevinden. Ook de oren, nek en de schouders zullen meegenomen worden, omdat er daar veel spanning opgeslagen is. Aansluitend worden ook op de onderbenen en de voeten specifieke accupunctuurpunten geactiveerd, zodat u uit uw hoofd kunt gaan. U zult zich als herboren voelen en het gevoel hebben dat u er weer tegen aan kan. De vitaliserende massage is een kadootje voor uzelf.

Rug en voetmassage
Deze zeer ontspannende massage is een combinatie van de ontspannende rugmassage en een voetreflexmassage. U start met heerlijk geurende, warme olie op de rug, waarbij we de rug een klein half uurtje masseren en pijnlijke plekken extra aandacht geven. Vervolgens gaan we de voeten extra aandacht geven, en brengen we het lichaam in balans.

Rugmassage*
Door ontspannende massagegrepen toe te passen op bijvoorbeeld de back Shu punten op de rug, zullen een aantal stagnaties opgeheven worden, waardoor de energie doorstroming verbetert en de rug ontspannen aanvoelt. Deze rugmassage is geen sportmassage of fysiotherapie.

 

*) deze behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekering

Scroll naar boven